Примусове видворення громадянина Республіки Зімбабве

Примусове видворення громадянина Республіки Зімбабве

Примусове видворення громадянина Республіки Зімбабве

Примусово видворити громадянина Республіка Зімбабве за межі території України, - таке рішення 12 січня 2021 року ухвалив Тернопільський міськрайонний суд за результатами розгляду адміністративного позову щодо колишнього студента Тернопільського вищого навчального закладу.

Відтак, працівниками міграційної служби у Тернопільській області при проведенні профілактичних заходів, направлених на виявлення порушників міграційного законодавства, було виявлено громадянина Республіки Зімбабве. Іноземець проживав на території України без документів на право проживання в Україні та ухилявся від виїзду у встановлений термін, за що стосовно нього було складено протокол про адміністративне правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності.

Враховуючи те, що підстав для подальшого законного перебування на території України іноземець не мав, законні засоби існування для забезпечення перебування в Україні у нього були відсутні, 14 січня 2021 року його було примусово видворено в країну походження.

З метою належного контролю виконання рішення про примусове видворення, працівниками сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Тернопільській області було здійснено супровід неврегульованого мігранта до Міжнародного аеропорту «Львів».

Видворений громадянин не зможе відвідати Україну найближчі 5 років.

Управління ДМС у Тернопільській області