Невдала спроба нелегально потрапити в ЄС завершилась видворенням

Невдала спроба нелегально потрапити в ЄС завершилась видворенням

Невдала спроба нелегально потрапити в ЄС завершилась видворенням

Сьогодні, 14 січня поточного року, співробітники відділу міграційного контролю та адміністративного провадження міграційної служби Львівської області, спільно з працівниками поліції Львівщини та Львівського прикордонного загону видворили за межі України дев’ятьох громадян Республіки Ірак.

23 та 28 грудня 2020 року, за рішенням Галицького суду міста Львова, порушників міграційного законодавства, серед яких троє дітей віком від 6 до 16 років, доставили у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства ДМС України.

Виконуючи рішення Галицького районного суду міста Львова, про примусове видворення в країну походження, львівські міграційники супроводжували іракців з Волинського ПТПІ до міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

  • За незаконний перетин кордону та проживання без документів на право проживання в Україні, шестеро дорослих іноземців Міграційною службою Львівської області, притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до частини першої статті 203 КУпАП та на підставі ст. 26 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» прийнято рішення про примусове повернення їх в країну походження із застосуванням заборони в’їзду на територію України терміном на 3 роки.
  • Оскільки рішення залишилось не виконаним, Міграційною службою Львівщини, разом із прийняттям рішення про примусове видворення за межі України на підставі статті 30 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», проставлено заборону в’їзду на територію України терміном 5 років.
  • За несплату штрафів за адміністративні правопорушення іракцям на підставі ст.13 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» додалося  ще по 3 роки заборони в’їзду.  

Головне управління ДМС у Львівській області