Унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі та порядок відображення його…

Унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі та порядок відображення його в декларації

Унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі  та порядок відображення його в декларації

Друзі, кожного року з 1 січня стартує етап подання щорічної  декларації  особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадуємо, що з 1 січня 2020 року суб’єктам декларування при заповненні декларації необхідно зазначати відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) та вказувати відповідні номери членів сім’ї.

УНЗР – це цифровий, незмінний ідентифікатор людини, який допомагає швидко та достовірно встановити особу, представлений двома послідовностями з восьми та п’яти цифр, розділених текстовим символом «-».

УНЗР є незмінним протягом усього життя громадянина. А присвоюється при оформленні одного із біометричних документів, чи то ID-картка, чи то паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Якщо ви раптом втратили біометричний документ, то відомості щодо вашого УНЗР можна отримати у формі Довідки за заявою, особисто або законним представником, у будь-якому підрозділі Міграційної служби. Дана послуга надається до 3-х робочих днів.

Декларантам,у разі відсутності УНЗР,  передбачається можливість обрання суб’єктом декларування відповідного значення цього поля – «∅ не застосовується»

Головне управління ДМС в Одеській області