Про реєстрацію місця проживання

Про реєстрацію місця проживання

Про реєстрацію місця проживання

Друзі, звертаючись до нас, ви часто цікавитесь питанням реєстрації місця проживання (прописки чи виписки).

Нагадуємо вам, що до 2016 року реєстрацією, дійсно, займалися підрозділи Міграційної служби, але 4 квітня 2016 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».

Цією постановою були встановлені нові правила реєстрації місця проживання громадян - функцію з реєстрації місця проживання було делеговано виконавчим органам територіальних громад, а підрозділи Міграційної служби припинили здійснення реєстрації місця проживання.           

Тобто, УСІ ФУНКЦІЇ З РЕЄСТРАЦІЇ/ЗНЯТТЯ З РЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ ЗНАХОДЯТЬСЯ В РУКАХ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ.

Що стосується внесення інформації про місце реєстрації до паспорта, то процедура залежить від виду документа:

  • у паспорт старого зразка (у вигляді книжечки) штамп на відповідну сторінку  із зазначенням адреси проставляє реєстраційна служба;
  • в паспорт у вигляді ID-картки інформація про місце реєстрації заноситься на електронний чіп документа. Зробити це можна в будь-якому підрозділі Міграційної служби на основі довідки, виданої органом реєстрації.

Якщо у вас з’явилися додаткові питання щодо реєстрації чи зняття з реєстрації - можете скористатися пошуком свого органу реєстрації за допомогою сервісу  на сайті ДМС.

Управління ДМС у Запорізькій області