Одеса бере участь у новому проєкті «Реєстрація місця проживання громадян»

Одеса бере участь у новому проєкті «Реєстрація місця проживання громадян»

Одеса бере участь у новому проєкті «Реєстрація місця проживання громадян»

Сьогодні,18 січня, в Головному управлінні ДМС України в Одеській області  проведено навчання  щодо новацій та змін у  законодавстві України про  реєстрації місця проживання, а саме змін, які передбачені  утворенням Єдиного реєстру територіальних громад.

 Навчання для керівників Міграційної служби Одеської області та працівників Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради провів керівник проєкту  «Реєтрація місця проживання громадян» Василь Буржинський.

Керівник даного проєкту обговорив з учасниками про зміни, які внесено до постанови КМУ від 02.03.2016 №207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі  органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».

Окрему увагу приділено центральній базі даних ДМС та взаємодії з базами органів реєстрації.

Отже,  вже  з 1 квітня 2021 року органи місцевого самоврядування мають вести реєстри територіальних громад виключно в електронній формі або за допомогою ІТ-системи Державної міграційної служби.

Завдяки данному проєкту від громадян не вимагатимуть додаткових документів, всю інформацію видно буде в базі даних і дуже чудово, що одесити відчують на собі ці позитивні зміни одними із перших, адже Одеса підключається до нової програми  в числі перших міст України.

Головне управління ДМС в Одеській області