В грудні 2020 року можливістю працевлаштування в українських ІТ-компаніях у Львівській області…

В грудні 2020 року можливістю працевлаштування в українських ІТ-компаніях у Львівській області скористалися четверо іноземних громадян

В грудні 2020 року можливістю працевлаштування в українських ІТ-компаніях у Львівській області скористалися четверо іноземних громадян

Пунктом 2 статті 4 Закону України «Про імміграцію» передбачено, що висококваліфікованим спеціалістам і робітникам, в яких є відчутною гостра потреба для економіки України, в межах квоти імміграції, надається дозвіл на імміграцію. У Львівській області в 2020 році, такою можливістю скористалося четверо іноземців.

Першим, за дозволом на імміграцію, звернувся громадянин Індії, інженер-програміст І., якому в 2013 році присвоєно ступінь магістра зі штучного інтелекту Політехнічного університету Каталонії. Разом із розробником програмного забезпечення однієї із великих корпорацій Японії паном Я. (громадянином Японії), який вже отримав дозвіл та  інженер-програміст з Республіки Польща П., який, разом із дружиною, при надії на 8 місяці, з бажанням, щоб його майбутня дитина народилася саме в незалежній Україні, розпочнуть роботу на підприємствах Львівщини. 

У грудні уряд прийняв постанову, якою регламентовано деякі питання оформлення посвідок на тимчасове проживання громадянам Республіки Білорусь, які є підприємцями, висококваліфікованими спеціалістами, зокрема фахівцями у сфері інформаційних технологій та інновацій, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України, та звернулися із заявою про надання дозволу на імміграцію, та членам їх сімей.

Відтепер, для громадян Білорусі, які подали документи про отримання  дозволу на імміграцію як висококваліфіковані спеціалісти, можуть оформити посвідку на тимчасове проживання протягом трьох робочих днів з дати прийняття документів.

Змінено, також правила перебування, згідно з якими термін перебування громадян Республіки Білорусь на території України, збільшився вдвічі. Тобто, громадяни Республіки Білорусь, які прибули в Україну на законній підставі, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 180 днів протягом 365 днів. До таких осіб до 31 грудня 2021 року не застосовуватимуться обмеження щодо строків тимчасового перебування на території України. Це, в свою чергу, дає можливість зареєструвати місце проживання та працевлаштуватися.

Отож, в минулому році у Міграційну службу Львівщини за дозволом на імміграцію, звернувся один громадян Білорусі –  Б., який з 2016 року працював на посаді інженера-програміста у приватному унітарному підприємстві з надання послуг «Онтревел Солюшенз» в Мінську та в цьому році, разом з сім’єю, має намір переїхати в Україну, щоби реалізувати свої навики на території України.

 

В найближчому часі, білоруські спеціалісти зможуть застосувати свої знання, працюючи у сфері інформаційних технологій та інновацій та стати корисними для нашої держави.

Головне управління ДМС у Львівській області