Про зміни у правилах перебування в Україні громадян Білорусі

Про зміни у правилах перебування в Україні громадян Білорусі

Про зміни у правилах перебування в Україні громадян Білорусі

Міграційна служба Запоріжчини нагадує іноземним громадянам про зміни, які відбулися в міграційному законодавстві наприкінці року та стосуються правил перебування в Україні  громадян Республіки Білорусь.

Так,  до 31 грудня 2021 року, до громадян Білорусі не застосовуються обмеження щодо строків тимчасового перебування в Україні установлені підпунктом 2 пункту 2 Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та ОБГ на території України *.

Тобто білоруси, які прибули в Україну на законних підставах, можуть тимчасово перебувати на її території 180 днів протягом 365 днів (звичайний термін 90 днів протягом 180-ти).

Зверніть увагу, що для зручності обчислення строку перебування на сайті ДМС було створено міграційний калькулятор саме для громадян Білорусі https://dmsu.gov.ua/services/migcalculator-bilorus.html.

Станом на 01.01.2021 року на обліку в міграційній службі Запоріжчини знаходиться 354 громадянина Республіки Білорусь - 14 з яких мають посвідки на тимчасове та 340 на постійне перебування в Україні. Більшість оформили посвідки у зв’язку із возз’єднанням сім’ї чи працевлаштуванням в нашій країни.

 

* згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2020р. №1302 «Деякі питання перебування в Україні громадян Республіки Білорусь».

Управління ДМС у Запорізькій області