У Львові виявили фальшивий документ

У Львові виявили фальшивий документ

У Львові виявили фальшивий документ

Вчора, 20 січня 2021 року, в процесі надання документів громадянкою Республіки Камерун Ч  для оформлення набуття громадянства України своїй неповнолітній доньці, працівники сектору громадянства та еміграції Львівського міського управління Міграційної служби  Львівщини виявили посвідку на тимчасове проживання із ознаками підробки.

Під час дослідження документів встановлено, що посвідку видано одним із територіальних органів ДМС України, згодом, у зв’язку із зміною місця навчання, продовжено іншим. Коли термін дії посвідки завершився, громадянка  вирішила звернутися до «посередників».

Шахраї не знали, що відповідно до Постанови КМУ функції реєстрації місця проживання з 4 квітня 2016 року передано органам реєстрації та вся інформація, яка стосується  реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру та здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради.

Слід знати, що громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

Посвідку шахраями «продовжено» у 2018 році та проставлено штамп про реєстрацію місця проживання та підпис посадової особи ГУДМС у Львівській області, яка була звільнена ще у 2017 році.

З метою з’ясування можливих обставин підроблення документів відповідно до ч.3 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та проведення необхідних експертиз, Міграційна служба скерувала матеріали справи, для внесення до ЄРДР, до Франківського районного відділу поліції міста.

Головне управління ДМС у Львівській області