Громадянину Республіки Узбекистан заборонили в’їзд на територію України

Громадянину Республіки Узбекистан заборонили в’їзд на територію України

Громадянину Республіки Узбекистан заборонили в’їзд на територію України

Наприкінці жовтня минулого року, співробітники відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Міграційної служби Львівської області, спільно з працівниками Львівського прикордонного загону, затримали громадянина Укбекистану, який прибув на територію України на початку 2019 року.

На порушника міграційного законодавства, за перевищення дозволеного строку перебування в Україні, складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 203 КУпАП, накладено стягнення в сумі 1700 гривень, яку іноземець сплатив в дохід нашої держави.

Міграційною службою, на підставі ст. 26 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», прийнято рішення про примусове повернення іноземця в країну походження із встановленням строку для виїзду у 30 днів.

Під час перевірки виконання рішення про виїзд порушників міграційного законодавства міграційниками встановлено, що узбек країну не покинув.

13 січня поточного року, в процесі контролю території львівського ринку «Шувар», його знову виявили, притягнули до адміністративної відповідальності  та скерували матеріали справи у Галицький районний суд міста Львова.

За невиконання рішення про примусове повернення Міграційною службою Львівщини, разом із прийняттям рішення про примусове видворення за межі України на підставі статті 30 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», порушникові проставлено заборону в’їзду на територію України терміном 5 років.

20 січня 2021 року, виконуючи рішення суду, з міжнародного аеропорту «Бориспіль» нелегального мігранта видворено в країну походження.

Головне управління ДМС у Львівській області