В умовах карантину навчаємося он-лайн

В умовах карантину навчаємося он-лайн

В умовах карантину навчаємося он-лайн

Сьогодні, керівник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Міграційної служби Полтавщини Олексій Леоненко провів навчання для керівників територіальних підрозділів в режимі он-лайн.

В ході он-лайн навчання наголошено на порядку оформлення адміністративних справ засобами спеціального програмного забезпечення, адміністративні правопорушення ЄІАСУМП (єдина інформаційна система управління міграційними процесами).

Одночасно доведено до співробітників щодо впровадження пілотних проєктів із застосуванням фунціоналів «Незаконні мігранти» та «Пункт тимчасового перебування іноземців» модернізованої версії підсистеми «Облік іноземців та біженців» ЄІАСУМП.

Слід зазначити, у минулому році міграційники разом з правоохоронними органами виявили 138 нелегальних мігрантів, стосовно 121 порушника міграційного законодавства прийнято рішення про примусове повернення до країн походження, стосовно 6-ти про примусове видворення. 

За результатами вжитих заходів накладено стягнень у вигляді штрафів на суму понад 868 тисяч гривень, з яких вже стягнуто більше 836 тисячі гривень.

Отже, незважаючи на запроваджені державою ряду протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання COVID-19, що унеможливлює у повному обсязі здійснювати державні заходи з протидії нелегальної міграції (операція «Мігрант» тощо), міграційники спільно з правоохоронними органами постійно забезпечують контроль за перебуванням іноземців на території України.

Управління ДМС у Полтавській області