Росіянина, який 14 років відбував покарання за умисне вбивство на території України примусово…

Росіянина, який 14 років відбував покарання за умисне вбивство на території України примусово видворено за межі держави

Росіянина, який 14 років відбував покарання за умисне вбивство на території України  примусово видворено за межі держави

З метою забезпечення ефективного захисту національних інтересів держави з протидії нелегальній міграції та охорони громадського порядку, працівниками УДМС в Хмельницькій області спільно із правоохоронними органами здійснювались заходи щодо виявлення іноземців, що перебувають на території держави без наявних підстав та  які становлять загрозу національній  безпеці України.

15 грудня 2020 року з Державної установи «Шепетівська виправна колонія №98» після відбування 14-річного покарання за вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 115 КК України («Умисне вбивство») звільнився громадянин Російської Федерації, який не має жодних законних підстав для подальшого перебування на території держави.

Працівниками Шепетівського РВ УДМС притягнено незаконного мігранта до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП та керуючись ст.26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» було прийнято рішення щодо примусового повернення його до країни походження у встановлений термін. Іноземець не залишив територію держави вчасно та ухилився від виїзду після завершення терміну перебування.

28 січня поточного року Хмельницьким міськрайонним судом задоволено адміністративний позов Управління щодо примусово видворення  громадянина Російської Федерації за межі держави, який був затриманий працівниками правоохоронних органів області.

29 січня з метою виконання рішення суду працівниками УДМС області супроводжено правопорушника до пункту пропуску «Cеньківка» та видворено до країни походження з подальшою забороною в’їзду в Україну строком на 5 років.

Управління ДМС у Хмельницькій області