Процес діджиталізації неминучий

Процес діджиталізації неминучий

Процес діджиталізації неминучий

Світ швидкими темпами переходить до епохи знань і творчості з іноваційними цифровими технологіями. Нинішній  карантин довів, що не лише майбутнє залежить від переходу на цифрові технології, а й теперішнє, з метою економії часу і підвищення продуктивності, оптимізації та покращення комунікацій,  змушує реагувати на зміни та діяти швидко.

31 грудня 2020 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України відповідно до положень якої з 01.04.2021 інформація про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб органами реєстрації в електронній формі передається до відомчої інформаційної системи (ВІС) Державної міграційної служби України для її подальшої передачі до Єдиного державного демографічного реєстру.

На виконання завдань Уряду, Міграційною службою забезпечено реалізацію заходів із впровадження нової версії публічного сервісу «Реєстр територіальних громад» на офіційному веб-сайті ДМС (публічний сервіс РТГ).

З метою переходу для виконання електронних запитів, які стосуються підтвердження місця проживання фізичних осіб на території Львівської області, цього тижня відбулися навчання працівників відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Міграційної служби Львівщини.

Отож, в процесі навчання, в присутності очільника Львівської міграційної служби Ярослава Скиби та першого заступника Іванни Іваночко, керівник даного відділу Надія Дідик, через ВІС ДМС, одразу ж опрацювала запити, надіслані територіальними органами Міграційної служби України.

Все вийшло!

Відтепер обмін інформацією між органами реєстрації, ВІС ДМС, Єдиним державним демографічним реєстром здійснюватиметься шляхом електронної інформаційної взаємодії. А відомості про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб, які накопичено органом реєстрації в старій версії публічного сервісу РТГ чи отримані з Державного реєстру виборців, можуть бути імпортовані в нову версію публічного сервісу.

Головне управління ДМС у Львівській області