На Буковині примусово повернуть громадянина Узбекистану

На Буковині примусово повернуть громадянина Узбекистану

На Буковині примусово повернуть громадянина Узбекистану

Буковинські міграційники спільно зі співробітниками регіональних Управлінь СБУ та Держпраці під час перевірки закладів харчування виявили громадянина Узбекистану, який працював суші-майстром в одному з чернівецьких ресторанів. В іноземця не було не лише дозволу на працевлаштування, а й жодних документів, які підтверджують особу та надають право перебування на території України.

Порушника міграційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП. Також стосовного нього прийнято рішення про примусове повернення до країни походження.

Водночас до громадянки України, яка працевлаштувала іноземця без оформлення трудового договору та дозволу на працю, здійснювала нарахування і виплату йому заробітної плати без відповідного відрахування податків, застосовано адміністративне стягнення згідно вимог ст. 204 КУпАП. За порушення порядку працевлаштування іноземців та осіб без громадянства жінці доведеться сплатити штраф у розмірі 5100 грн. Для прийняття щодо неї подальшого правового рішення матеріали направлені до Управління Держпраці в Чернівецькій області.

За аналогічною статтею КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто громадянку Україну, мешканку обласного центру, яка надала зазначеному громадянину Узбекистану житло. Їй також доведеться поповнити державну скарбницю на 5100 грн.

Управління ДМС у Чернівецькій області