У столиці виявили черговий факт підроблення документів неврегульованим мігрантом

У столиці виявили черговий факт підроблення документів неврегульованим мігрантом

У столиці виявили черговий факт підроблення документів неврегульованим мігрантом

Працівниками міграційної служби регулярно виявляються факти підроблення документів іноземними громадянами з метою подальшої легалізації в Україні. Найчастіше ознаки підроблення мають штампи перетину кордону, візові документи, штампи про видачу посвідки на тимчасове проживання тощо.

Фахівці Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області викрили громадянина Республіки Гана, який перевищив строк перебування на території України. Іноземець надав паспорт, в якому був проставлений штамп невідомого походження про видачу в 2020 році посвідки на тимчасове проживання в Україні. 

Працівники міграційної служби одразу помітили ознаки підроблення, оскільки серія та номер посвідки співпадали з даними попередньої посвідки, термін дії якої закінчився ще в 2014 році. Перевірка інформації засобами Реєстру підтвердила, що іноземець не має дійсної посвідки на тимчасове проживання.

Відносно іноземного громадянина був складений протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» та прийнято рішення про примусове повернення із забороною в’їзду в Україну  терміном на три роки. 

Про факт імовірного підроблення документа сповістили співробітників Національної поліції для з’ясування можливих обставин підроблення штампів органів державної виконавчої влади та проведення необхідних експертиз. Іноземцеві загрожує кримінальна відповідальність за ст. 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання  підроблених документів, печаток, штампів».

Доцільним буде нагадати, що будь-які відмітки в паспортних документах можуть здійснювати виключно відповідальні посадові особи органів державної влади чи місцевого самоврядування.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області