Біометричний документ без додаткових документів

Біометричний документ без додаткових документів

Біометричний документ без додаткових документів

Більше року минуло з часу запровадження наказу  "Про затвердження Вимог до відцифрованого образу обличчя особи, фотокарток, що подаються для оформлення або обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, та фотографічного зображення на них».

Відцифроване фотозображення виконує важливу функцію ідентифікації особи і, безумовно, мусить відповідати чинним міжнародним нормам та правилам.

Для представників окремих віросповідань введення у дію даного наказу стало доброю новиною. Адже як для наших співгромадян, так для іноземців та осіб без громадянства, які через релігійні переконання і традиції у повсякденному житті носять головні убори, фотографування на біометричний документ було доволі вразливою темою.

Відтоді встановлені державні стандарти фотозображень у головному уборі та штучних предметах і матеріалах допускається, але, лише в тому випадку, коли особа носить їх у повсякденному житті з огляду на релігійні переконання чи відповідно до медичних показань та підтверджених медичних висновків певного закладу охорони здоров’я.

Окремі норми наказу, якими затверджено вимоги до обличчя та положення особи під час фотографування, фону для фотографування не повинні змінювати чи закривати форми певних частин обличчя.

Торік у Міграційну службу Львівщини звернулося чимало осіб, які з тих чи інших причин фотографувалися у спосіб, визначений відповідним наказом. А нещодавно свій документ отримала черниця, яку на біометричний документ сфотографували і в апостольнику, і в окулярах.

Встановлені державні стандарти фотозображень скасували протиріччя для окремої категорії осіб і дозволяють оформити біометричний документ без додаткових документів.

Головне управління ДМС у Львівській області