УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Зміни адміністративного-територіального устрою Рубіжанської міської територіальної громади

Зміни адміністративного-територіального устрою Рубіжанської міської територіальної громади

Зміни адміністративного-територіального устрою Рубіжанської міської територіальної громади

Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про визначення адміністративних центрів та затвердження території територіальних громад Луганської області» від 12.06.2020 року № 717-р в Луганській області утворена Рубіжанська міська територіальна громада. Кількість рад, що об'єдналися: 6. Площа територіальної громади: 406.2 км 2. Міське населення: 56785.Сільське населення: 3729.

Понад 60 тисяч жителів  потребують якісних адміністративних послуг – спільне завдання як Міграційної служби, так і Центру надання адміністративних послуг.

02 лютого 2021 року начальник Рубіжанського міського відділу Міграційної служби Луганської області Олена Стотченко провела робочу зустріч з керуючим справами виконавчого комітету Рубіжанської міської ради та з начальником центру надання адміністративних послуг Рубіжанської міської ради.

Основні питання які розглядалися на зустрічі –  зміна територіального устрою, вдосконалення процедури надання адміністративних послуг громадянам та виявлення можливих проблемних питань під час їх надання у зв’язку зі зміною територіального устрою та запровадження  електронної інформаційної взаємодії з відомчою інформаційною системою Державної міграційної служби України (далі ВІС ДМС).

Також на зустрічі було обговорено питання, яке є дуже важливим як для представників органів надання адміністративних послуг так і для суб’єктів звернення, а саме: забезпечення реалізації заходів із провадження нової версії публічного сервісу «Реєстр територіальних громад» на офіційному веб-сайті ДМС. Центру надання адміністративних послу  Рубіжанської міської ради необхідно до 01.04.2021 року запровадити електронну інформаційну взаємодію з ВІС ДМС  відповідно до вимог Постанови КМУ від 10.05.2018 року № 357 (в редакції від 25.02.2020 року) «Деякі питання організації електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів».

Зміна адміністративного-територіального устрою України на рівні районів і громад – дуже важливий етап розвитку країни. У зв’язку з цим головний меседжер зустрічі - покращення якості та мінімізації помилок, забезпечення підтримки в актуальному стані відомостей про зареєстроване місце проживання/перебування фізичних осіб, реалізація міграційного законодавства в частині документування населення після утворення Рубіжанської територіальної громади, а також подальші кроки взаємодії у форматі «фронт-бек-офіс».

Управління ДМС у Луганській області