Реалізація роботи із використання реєстрів територіальних громад

Реалізація роботи із використання реєстрів територіальних громад

Реалізація роботи із використання реєстрів територіальних громад

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України (№ 1362 від 23 грудня 2020 р.) з 1 квітня 2021 року реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб буде здійснюватися органами місцевого самоврядування з використанням реєстрів територіальних громад виключно в електронній формі.

Управління ДМС України в Житомирській області цілеспрямовано впроваджує електронну взаємодію автоматизованої системи «Реєстр територіальних громад» із відомчою інформаційною системою Державної міграційної служби України.

Процес переходу органів реєстрації на нову версію публічного сервісу реєстру територіальних громад регулюється та знаходиться під постійним контролем. Керівництво та працівники УДМС України в Житомирській області  здійснюють систематичне інформування та надають практичні рекомендації під час робочих зустрічей та індивідуальних онлайн-консультацій. Результат роботи – станом на 9 лютого 2021 року зареєстровано 26 територіальних громад, що складає майже половину від загальної кількості у  Житомирської області.

Інтенсивна робота для реалізації інновацій триває. Вже скоро адміністративні послуги можна буде отримувати більш зручно, просто та швидко!

Управління ДМС у Житомирській області