Здобувачам освіти про ID

Здобувачам освіти про ID

Здобувачам освіти про ID

Розмова про паспорт може бути цікавою. У цьому пересвідчилися восьмикласники Черкаської гімназії № 9 ім. О. М. Луценка. Про головний документ українця розповідала здобувачам освіти начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Управління ДМС України в Черкаській області Світлана ТИХЕНКО.

Гімназисти отримали відповіді на найчастіші питання: що таке ID? Коли потрібно оформити документ? Куди звернутися?.. та отримали інформаційні буклети про перше оформлення ID-картки.

Дізналися про нову комплексну послугу для підлітків ‒ одночасне оформлення першого паспорта та реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. Познайомилися з електронними сервісами Державної міграційної служби, зокрема, чат-ботом та електронною чергою. Довідалися, де мають змогу скористатися цифровими паспортами (ID-картка та закордонний біометричний паспорт), електронні версії яких доступні у мобільному застосунку «Дія».

Насамкінець, здобувачі освіти поділилися власним досвідом від отримання адміністративної послуги і користуванням ID, адже кільком восьмикласникам вже виповнилося 14 років. Вказують, що вже встигли переконатися у зручності і захищеності біометричного документа. Тепер впевнено радять одноліткам: виповнилося 14 років ‒ час оформити ID, щоб бути готовим не тільки до реєстрації на ЗНО, а й до будь-якої життєвої ситуації.

Управління ДМС у Черкаській області