За минулий рік працівниками міграційної служби у Тернопільській області оформлено понад 30 тисяч…

За минулий рік працівниками міграційної служби у Тернопільській області оформлено понад 30 тисяч паспортів громадянина України у формі ID-картки

За минулий рік працівниками міграційної служби у Тернопільській області  оформлено понад 30 тисяч паспортів громадянина України у формі ID-картки

Найбільше ID-карток оформлено Тернопільським міським, Чортківським, Бережанським, Бучацьким та Борщівським підрозділами міграційної служби області.

Все більше громадян пересвідчуються  на практиці у надійності та захищеності такого документа, як паcпорт громадянина України вигляді ID-картки.

На сьогоднішній день ID-картка відповідає найсучаснішим міжнародним стандартам у сфері безпеки документів. Завдяки вбудованому електронному безконтактному носію (чіп), який містить персональні та біометричні дані власника її не можливо підробити чи скопіювати, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки.


Зручно, що ідентифікаційний код також візуально нанесений на ID-картку і папірець з кодом носити з собою не потрібно.

Не менш важливою перевагою ID-картки є можливість отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на чіп ID-картки, що надасть можливість доступу до різноманітних електронних сервісів державних органів, до адміністративних та банківських послуг не виходячи з дому.

Окрім того, паспорт громадянина України, виготовлений у формі ID-картки дає можливість скористатися такою перевагою, як перетин міжнародного кордону за внутрішнім документом. На даний час діє угода про безперешкодний в’їзд на територію Туреччини та Грузії саме із ID-картками.

Оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки  можна у будь-якому підрозділі УДМС України у Тернопільській області.

Контакти та перелік територіальних підрозділів міграційної служби області можна переглянути за посиланням.

Управління ДМС у Тернопільській області