Документування ID - картами дітей ромської національної меншини

Документування ID - картами дітей ромської національної меншини

Документування ID - картами дітей ромської національної меншини

11 лютого, працівники Міграційної  служби Волині  завітали до вихованців ЗОШ №16 міста Луцька щоб розповісти підліткам про перший паспорт громадянина України. У даному  закладі навчається чи ненайбільша кількість маленьких ромів.

Однією зі спільних проблем представників ромської національної меншини Волині є відсутність документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України. І, як правило, вони проходять непросту і тривалу за часом процедуру отримання своєї першої ID-картки. Більшість ромів до підрозділів Управління Державної міграційної служби України звертаються несвоєчасно.

Сьогодні ж працівники міграційної служби надали вичерпну інформацію, як  отримати перший паспорт, та які для цього необхідно документи.

Адже паспорт  громадянина України - це основа демократичного суспільства, він відкриває нові рубежі розвитку та інтеграції в суспільстві.

На захід завітали також вихованці школи, котрим виповнилося 14 років, але з різних причин  ІД-карту вони ще не оформили. Працівники міграційної служби роз’яснили дітям переваги даного документа, зручність сервісу «електронна черга», та запросили якнайшвидше навідатися до ДМС.

Управління ДМС у Волинській області