Перший крок до електронної реєстрації місця проживання розпочато

Перший крок до електронної реєстрації місця проживання розпочато

Перший крок до електронної реєстрації місця проживання розпочато

Урядом внесено зміни до постанови КМУ від 02.03.2016 №207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».

З 1 квітня 2021 р. інформація про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб від органів місцевого самоврядування передається в електронній формі до відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби з подальшою передачею інформації до Єдиного державного демографічного реєстру. Завдяки цьому стане можливою реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання онлайн.

 Із 55 створених територіальних громад у Тернопільській області, на які покладені функції реєстрації та  зняття з реєстрації місця проживання, 9 територіальних громад зареєструвалися у публічному сервісі “Реєстр територіальних громад” на офіційному сайті ДМС України, а саме: Збаразька, Козлівська, Байковецька, Заводська, Зборівська, Сарачуківська, Іване-Пустенська, Трибухівська, Гримайлівська. Ще 8 територіальних громад у процесі підключення до реєстру.

Робота органів реєстрації у “Реєстрі територіальних громад” дозволить вирішити проблему відсутності актуальної та повної інформації щодо реєстрації місця проживання громадян, накопичення неякісних даних та їх дублювання.

Управління ДМС у Тернопільській області