Солдати гідно пройшли випробування неоголошеної війни на чужині

Солдати гідно пройшли випробування неоголошеної війни на чужині

Солдати  гідно пройшли випробування неоголошеної війни на чужині

В Івано-Франківську у Парку воїнів-«афганців»  вшанували учасників бойових дій на території інших держав. Учасники зібрання поклали живі квіти до пам’ятника полеглим побратимам.

Хто пам'ятає, той пом'яне солдата, який не повернувся з тієї неоголошеної війни. Третя чарка - за хлопців, які загинули в Афганістані.

Воїнам, що вижили у пекельній чужині, честь і слава. Рядовим з військовим обов'язком і твердим духом. Вони гідно пройшли випробування, з останніх сил рятували побратимів незалежно, хто якої національності.

У міграційній службі Івано-Франківської області на сьогодні працюють троє чоловіків, які свого часу пройшли горнило тієї неоголошеної війни, - Василь ПАНЬКІВ, Володимир ГАНДЗЮК, Петро БАРАНСЬКИЙ. Кожен з цих офіцерів - це окрема історія в "Афгані.

Обпалені війною, саме вони і є уособленням справжніх, які завжди прийдуть на допомогу і підставлять своє плечезахисників Вітчизни. До прикладу, завідувач ресурсно-господарського сектору УДМС в Івано-Франківській області Василь Миколайович Паньків виконував військовий обов’язок у зоні воєнних дій майже півтора роки, був командиром танкового екіпажу. Про період перебування на території чужої країни нагадують поранення і невимовний біль втрати одного з членів екіпажу, котрий навічно залишився на тій війні. За ратну службу, відвагу і мужність Василь Паньків нагороджений медаллю «За бойові заслуги». Після повернення додому він здобув вищу освіту, майже 18 років працював в органах внутрішніх справ, очолював відділення ДАІ Богородчанського райвідділу міліції.

Подібна життєва доля й у керівника Косівського районного відділу УДМС в області Петра Миколайовича Баранського. У 19-річному віці уродженцеві Косівщини судилося пережити усю тяжбу війни і бойових операцій у гірських масивах у провінції Ташкурган. Доля виявилася прихильною, солдат щасливо повернувся в рідне село, а подальші майже 20 років життя присвятив службі в органах внутрішніх справ. Займаючи різні посади здебільшого в оперативних підрозділах  карного розшуку і боротьби з організованою злочинністю, очолюючи райвідділ міліції, а з часом і на державній службі в УДМС в області, Петро Миколайович був і залишається яскравим прикладом професійного та відповідального ставлення до виконання своїх обов’язків.

Натомість теперішній керівник Тисменицького районного відділу  УДМС в області Володимир Миколайович Гандзюк служив в Афганістані наприкінці тієї десятилітньої війни в авіаполку, що дислокувався під Кабулом. Володимир Миколайович нагороджений медаллю Республіки Афганістан «Воїну-інтернаціоналісту від вдячного афганського народу». Після демобілізації Володимир пов’язав своє життя також зі службою в міліції, де пропрацював до 2010 року, а після виходу у відставку пройшов конкурсний відбір і його досвід роботи з людьми прислужився на новій ділянці державної служби.

Колектив міграційної служби Івано-Франківщини бажає своїм колегам доброго здоров’я на многая літ, а особисто Петру Баранському – якнайшвидшого одужання і повернення на відповідальну роботу.

Управління ДМС в Івано-Франківській області