Троє громадян Грузії зобов’язані покинути територію України

Троє громадян Грузії зобов’язані покинути територію України

Троє громадян Грузії зобов’язані покинути територію України

14 лютого правоохоронці Львівщини, у встановленому законодавством порядку, передали працівникам відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Міграційної служби Львівської області трьох затриманих незаконних мігрантів – громадян Республіки Грузії.

При перевірці документів встановлено, що молоді люди, віком 34-36 років, потрапили на територію України ще у лютому 2019 року, проте за дозволом про продовження терміну перебування на території нашої держави в Міграційну службу не зверталися. Також невідомі їх джерела існування, мета та підстави для подальшого перебування в Україні. Відтак, іноземці могли становити загрозу як національним інтересам нашої держави, так і для її мешканців.

За перевищення дозволеного строку перебування в Україні на підставі статей 3 та 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» на порушників складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 203 КУпАП, накладено стягнення в сумі 2500 гривень на кожного.

Для іноземців встановлено термін, у який вони зобов’язані покинути територію нашої країни.

В законний спосіб громадяни держав з безвізовим порядком в'їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше, ніж 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами.

  • З умовами легалізації перебування у нашій країні можна ознайомитись на офіційній сторінці ДМС України:

https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumentuvannya-inozemcziv.html

До уваги галичан та мешканців нашого краю!

Про порушення міграційного законодавства у Львівській області можна повідомити:

  • за телефоном «Гаряча лінія» - 0800 30 88 77;
  • Facebook Messenger сторінки «Міграційна служба Львівської області»;
  • за телефонами територіальних підрозділів ГУДМС України у Львівській області (https://dmsu.gov.ua/lviv/pidrozdily.html) чи у будь-який інший, зручний для вас, спосіб.

Головне управління ДМС у Львівській області