9 липня відбулася Колегія УДМС України в Чернігівській області за підсумки роботи першого півріччя…

9 липня відбулася Колегія УДМС України в Чернігівській області за підсумки роботи першого півріччя 2018 року

9 липня відбулася Колегія УДМС України в Чернігівській області за підсумки роботи першого півріччя 2018 року

Розширене засідання пройшло під головуванням начальника УДМС України в Чернігівській області Ксенії Лук’янець за участі першого заступника начальника Володимира Рудницького,  заступника начальника Наталії Кирієнко, керівників структурних і територіальних підрозділів Управління.

Насамперед Ксенія Вікторівна  довела до відома керівників міських відділів та районних секторів результати й завдання Колегії Державної міграційної служби України, яка відбулася 1 червня 2018 року. Зокрема начальник міграційної служби Чернігівщини наголосила на контролі процесів документування громадян під час оформлення громадянства України і паспортів громадянина України, та на неухильному дотриманні антикорупційного законодавства.

Під час засідання колегії було проаналізовано роботу з надання адміністративних послуг населенню, а також дотримання вимог законодавства під час оформлення матеріалів справ з питань громадянства та документування паспортом громадянина України, паспортом громадянина України для виїзду за кордон.

Так за шість місяців 2018-го року працівники міграційної служби Чернігівщини оформили близько 55 тисяч паспортів, тоді як за аналогічний період 2017 року  - понад 36 тис. документів.

Окремим питанням присутні розглянули  роботу у напрямку протидії нелегальній міграції та зміни в законодавстві  щодо запровадження  посвідок  на постійне та тимчасове проживання в Україні у формі карток з безконтактним електронним носієм.

Також учасники Колегії обговорили стан розвитку інформаційних технологій, зокрема підключення та організацію роботи територіальних підрозділів  у  системі електронного документування «Мегаполіс».

Особливу увагу під час розширеного засідання керівництво міграційної служби Чернігівщини  приділило питанням щодо запобігання корупції.

Управління ДМС у Чернігівській області