Розвиваємо співпрацю з ОТГ

Розвиваємо співпрацю з ОТГ

Розвиваємо співпрацю з ОТГ

Звенигородським районним відділом Управління ДМС України в Черкаській області ініційовано та проведено робочу зустріч із представниками об’єднаних територіальних громад Звенигородского району Черкаської області.

Під час зустрічі представники Водяницької, Шевченківської, Звенигородської та Ватутінської ОТГ спільно з міграційниками обговорили необхідність підписання договорів представниками ОТГ для надання адміністративних послуг ДМС. Мова йшла про послугу з вклеювання фотографій до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-річного віку. Отримати послугу можна у територіальних підрозділах Управління ДМС України в Черкаській області або центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), створених в ОТГ.

Оскільки всі функції з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання знаходяться в органів місцевого самоврядування, приділили увагу питанню впровадження реєстрації місця проживання в електронному вигляді через портал «Реєстр територіальних громад».

Начальник Звенигородського РВ Артем КОЖУШКО зазначив, що Міграційна служба спільно з органами місцевого самоврядування повинні об’єднати зусилля для подальшого спрощення процедур надання адміністративних послуг, які надає ДМС. Розповідати жителям ОТГ про переваги біометричних документів, доступність, прозорість отримання всього переліку адміністративних послуг. Адже кожен черкащанин має змогу перевірити, що оформити закордонний паспорт чи ID-картку ‒ просто.

Управління ДМС у Черкаській області