Міграційна служба Донеччини видворила порушників міграційного законодавства

Міграційна служба Донеччини видворила порушників міграційного законодавства

Міграційна служба Донеччини видворила порушників міграційного законодавства

Нелегальна міграція є однією з гострих проблем, що впливає на стан правопорядку, економічну ситуацію та інші чинники державного устрою, і не тільки в нашій державі. В Україні проблема нелегальної міграції та її зростаюча тенденція викликає занепокоєння, оскільки вона пов’язана з незаконними операціями та різними видами злочинності, займає вагомий відсоток у структурі міграційних потоків та є соціально небезпечним, шкідливим та протизаконним явищем, і згідно з цим, подолання та протидія нелегальної міграції є пріоритетним напрямком загальнодержавної системи правопорядку.                                                                                                       

На Донеччині, здійсненням заходів з протидії цьому соціально-небезпечному явищу опікується Головне управління Державної міграційної служби в Донецькій області, в особі структурних та територіальних підрозділів.   

З метою протидії новим викликам цього явища та впровадженням системних заходів для досягнення більш вагомих результатів боротьби з нелегальною міграцією, налагоджено взаємодію з Головним управлінням Національної поліції Донецької області, його структурними та територіальними підрозділами, і така взаємодія є позитивним досвідом та впливає на ефективність заходів, локалізацію та зменшенням негативного впливу цього явища на життєдіяльність українського суспільства.                  

Так, у співпраці територіальних підрозділів міграційної служби та поліції у місті Маріуполі при координації цієї взаємодії, Відділом протидії нелегальній міграції міграційної служби в Донецькій області та управлінням боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласної поліції проведено масштабні заходи на території міста з виявлення «злісних» нелегальних мігрантів, які попри винесені раніше рішення про необхідність їх виїзду з України, протягом тривалого часу ухиляються від їх виконання.                 

Внаслідок цих заходів було встановлено п’ять таких осіб (2 громадяни Російської Федерації, 1 громадянин Республіки Таджикистан, 1 громадянин Республіки Білорусь та 1 громадянин Грузії), яких у подальшому та відповідно до рішень судів було доставлено та розміщено у Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства,  які незаконно перебувають в Україні. З них, двоє одразу було доставлено до пункту пропуску через державний кордон України «Сеньківка»» та видворено за її межі. Інші іноземці також будуть примусово видворенні з України, після виконання деяких законодавчо - встановлених процедур. З метою подальшого унеможливлення прибуття цих іноземців в Україну та порушення ними законодавства України, стосовно них прийняті рішення про заборону подальшого в’їзду в Україну.  

Головне управління ДМС у Донецькій області