Семінар-навчання з декларування 2021

Семінар-навчання з декларування 2021

Семінар-навчання з декларування 2021

В рамках кампанії е-декларування, сьогодні, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції УДМС України в Чернігівській області Денис Бубенко провів онлайн-навчання з державними службовцями підпорядкованих територіальних підрозділів, щодо заповнення декларацій за 2020 рік.

Під час проведення заняття було розглянуто основні положення діючих нормативно-правовик актів у сфері запобігання корупції. Особливу увагу було звернено на роз'яснення «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни в майновому стані) Національного агентства з питань запобігання корупції №1 від 03.02.2021 з подальшим  практичним застосуванням. Було проаналізовано 15 типових помилок, які допускають суб’єкти декларування під час заповнення декларації.

По завершенні навчання суб’єктам декларування було нагадано про відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання чи несвоєчасне подання без поважних причин декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік.

Управління ДМС у Чернігівській області