Закінчення строку дії паспорта?

Закінчення строку дії паспорта?

Закінчення строку дії паспорта?

Відповідно до законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Паспорт громадянина України (у формі ID-картки) - це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку – на кожні 10 років.

Якщо Вам виповнилося 18 років і Ви маєте ID-картку, не поспішайте реєструватися на обмін паспорта. Для початку подивіться термін дії Вашої ID-картки, який знаходиться над Вашим відцифрованим підписом.

Документи для обміну ID-картки можуть бути подані протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії, але не раніше. У такому випадку паспорт, що підлягає обміну, після прийому документів повертається особі та здається нею під час отримання нового паспорта.

Документи подаються незалежно від місця проживання до будь-якого територіального підрозділу ДМС України або центра надання адміністративних послуг.

Документи, необхідні для отримання даної адміністративної послуги:

  • паспорт, що підлягає обміну;
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;
  • довідка про реєстрацію місця проживання особи або довідку про зняте місце проживання (у разі зміни інформації про місце проживання, після дати видачі паспорта, що підлягає обміну);
  • свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу або рішення шлюбу про розірвання шлюбу (за наявності).

Терміни оформлення та вартість:

  • за звичайною процедурою - не пізніше ніж  через 20 робочих днів- 363 грн;
  • у терміновому порядку - не пізніше ніж через 10 робочих днів - 489 грн.

Головне управління ДМС у Донецькій області