На 8 років громадянину Грузії заборонили в’їзд в Україну

На 8 років громадянину Грузії заборонили в’їзд в Україну

На 8 років громадянину Грузії заборонили в’їзд в Україну

Вчора працівниками відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Міграційної служби Львівської області спільно з УСБУ та правоохоронцями Львівської області видворили за межі нашої держави громадянина Грузії.

15 лютого поточного року, з метою запобігання загрозі національним інтересам нашої держави та її мешканців, раніше засудженого 43 річного грузина, співробітники Міграційної служби, разом із УСБУ та правоохоронцями ГУНП Львівської області помістили у Волинське ПТПІ ДМС України.

Вже  21 лютого, завдяки злагодженим діям Державної міграційної служби України,  Головного управління ДМС у Львівській областіПосольства Республіки Грузія в Україні  міграційники Львівщини вжили заходів для видворення іноземця:

  • підготували документи для отримання свідоцтва на повернення в країну походження;
  • подали клопотання до Галицького суду міста Львова щодо видворення іноземця з України;
  • придбали квиток на літак;
  • подбали про проходження експрес-ПЛР-тесту.

Міграційною службою, разом із прийняттям рішення про примусове видворення за межі України на підставі статті 30 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», іноземцеві проставлено заборону в’їзду на територію України терміном 5 років.

На підставі ст. 26 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», за проживання в Україні без документів на право проживання, Міграційною службою притягнуто дану особу до адміністративної відповідальності відповідно до частини першої статті 203 КУпАП та накладено суму штрафу у розмірі  2 тис. 500 гривень.

Оскільки іноземець штрафу не сплатив, йому, разом із рішення Міграційної служби про примусове видворення, на підставі ст.13  ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», додалося  ще 3 роки заборони в’їзду.

Відтак, виконуючи рішення Галицького районного суду міста Львова, про примусове видворення в країну походження, львівські міграційники супроводжували громадянина Грузії з Волинського ПТПІ до міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Гарантовано на 8 років, рейсом Львів-Стамбул-Тбілісі, іноземць покинув Україну.

Головне управління ДМС у Львівській області