Із паспортом мрія стає ціллю

Із паспортом мрія стає ціллю

Із паспортом мрія стає ціллю

Пані Інна у 32 роки отримала свій перший паспорт громадянина України у Жашківському районному секторі Управління ДМС України в Черкаській області. А все тому, що тільки близько двох років як набула громадянства України на підставі статті 8 Закону України «Про громадянство України». Тепер впевнено може назвати себе жашківчанкою.

Пані Інна народилася в Туркменістані, в інтернаціональній родині. Мама – громадянка Туркменістану, тато – громадянин України. І хоча культури обох країн близькі жінці, вирішила, що навчатиметься, працюватиме та житиме у батьківській країні ‒ Україні.

До набуття громадянства України за територіальним походженням проживала в Україні на підставі посвідки на постійне проживання. Каже, що для неї важливо стати повноправним громадянином України, адже мріє працювати на державній службі. Тепер із паспортом мрія стала ціллю.

Зазначимо, що оформлення набуття громадянства України здійснюється виключно за ініціативою особи. Паспорти громадянина України видаються особам, які набули громадянство України, лише після припинення ними іноземного громадянства або в разі подання декларацій про відмову від іноземного громадянства.

Управління ДМС у Черкаській області