На Кіровоградщині 70% осіб набувають громадянство України за народженням

На Кіровоградщині 70% осіб набувають громадянство України за народженням

На Кіровоградщині 70% осіб набувають громадянство України за народженням

За останні роки набуття громадянства України за народженням складає в середньому 70% від усіх матеріалів, які приймаються у підрозділах Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області щодо набуття українського громадянства.

Так, минулого року довідки про реєстрацію особи громадянином України відповідно до ст. 7 Закону України «Про громадянство України»  було видано 223 дітям. Такі довідки надалі необхідні для оформлення паспортних документів.

Нещодавно у Світловодському районному відділу УДМС в області мама 14-річного Олександра отримувала таку довідку для оформлення  йому першого паспорта громадянина України. Хлопець народився на Кіровоградщині, мама перебувала у громадянстві України, а от батько на момент його появи на світ був громадянином Російської Федерації. Це одна з підстав для отримання довідки про реєстрацію особи громадянином України. Інша - коли на момент народження дитини обоє батьків були особами без громадянства або іноземцями, які на законних підставах проживають в Україні. У таких випадках діти набувають громадянство України незалежно від місця народження: чи на території України, чи за її межами.

Отримується така довідка одним з батьків у районному підрозділі Міграційної служби області.

У батьків Олександра уся процедура зайняла небагато часу і вже наразі хлопець отримав свою першу ID-картку.

Управління ДМС у Кіровоградській області