Втратив право перебувати в країні та вищу освіту: відрахованому студенту-медику заборонили повертатися…

Втратив право перебувати в країні та вищу освіту: відрахованому студенту-медику заборонили повертатися до України найближчі 5 років

Втратив право перебувати в країні та вищу освіту: відрахованому студенту-медику заборонили повертатися до України найближчі 5 років

Цієї ночі авіарейсом Київ-Хайдарабад було примусово видворено за межі України 25-річного громадянина Республіки Індія. Супровід порушника до аеропорту та його передачу працівникам прикордонної служби здійснили співробітники відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Міграційної служби області.

У минулому році іноземець, провчившись п’ять років у медичному виші, втратив посвідку на тимчасове проживання та паспорт, у зв’язку з чим був недопущенний до випускних іспитів і відрахований з навчання. При цьому колишній студент не покинув  територію України у встановлені строки та проігнорував рішення Вознесенівського відділу Міграційної служби про примусове повернення. Від міграційників іноземець переховувався у дівчини-громадянки Індії, студентки того ж вишу.

Виявили незаконного мігранта на початку цього року. 13 січня Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя прийняв рішення про його примусове видворення за межі України, а наступного дня, для встановлення особи та документування сертифікатом на повернення до батьківщини, фахівці УДМС помістили порушника до Чернігівського ПТПІ.

Повернутися в Україну системний порушник міграційного законодавства не зможе наступні 5 років.

Управління ДМС у Запорізькій області