У Черкасах міграційники обговорювали аспекти заповнення декларацій за 2020 рік

У Черкасах міграційники обговорювали аспекти заповнення декларацій за 2020 рік

У Черкасах міграційники обговорювали аспекти заповнення декларацій за 2020 рік

Навчання, присвячені кампанії декларування 2021 року, провели в Управлінні ДМС України в Черкаській області.

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Роман ІЩЕНКО зосередив увагу працівників структурних та територіальних підрозділів Управління на оновлених роз’ясненнях НАЗК щодо застосування антикорупційного законодавства. Роз’яснення пов’язані зі змінами, відображеними у Законах України від 15.12.2020 № 1079-ІХ та від 04.12.2020 № 1074-ІХ.

Присутні окреслили найпоширеніші питання, що виникають під час заповнення декларації:

  • хто належить до членів сім’ї суб’єкта декларування, крім його подружжя та неповнолітніх дітей?
  • як заповнювати декларацію, якщо член сім’ї відмовляє у наданні необхідної для декларування інформації суб’єкту декларування?
  • особливості декларування відомостей про земельні ділянки, відображення відомостей про доходи, у тому числі подарунки, відображення відомостей про грошові активи та інше.

Роман ІЩЕНКО наголосив, що обрання позначки «Член сім’ї не надав інформацію» є підставою для проведення Національним агентством повної перевірки декларації.

Додамо, що щорічна декларація подається з 1 січня до 31 березня та охоплює весь минулий рік. А отримати роз’яснення щодо заповнення декларації можна в уповноваженої особи з питань запобігання корупції в установі або від операторів Контакт-центру НАЗК.

Управління ДМС у Черкаській області