Актуально ! УНЗР при декларуванні

Актуально ! УНЗР при декларуванні

Актуально !  УНЗР при декларуванні

Нагадуємо, що щорічна кампанія декларування, яка  розпочалась 1 січня 2021 року триватиме до 31 березня 2021 року.

Відповідно до змін, які були внесені минулого року до Закону України «Про запобігання корупції», суб’єктам декларування при заповненні декларацій необхідно зазначати відомості про власний унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) та вказувати відповідні номери членів сім’ї.

Що таке УНЗР та де його взяти?

Отже, УНЗР (унікальний номер запису у реєстрі) це цифровий, незмінний ідентифікатор людини, який допомагає швидко та достовірно встановити особу. Він формується у разі, якщо інформація про особу вноситься до Єдиного демографічного реєстру вперше. Унікальний номер запису в реєстрі є незмінним.

Як же його отримати?

  • якщо ви є власником одного із біометричних документів, чи то ID – картка, чи то паспорт громадянина України для виїзду за кордон, то УНЗР прописаний на вашому документі, як вказано на малюнку і складається він з 13 цифр.
  • якщо ви раптом втратили біометричний документ, то відомості щодо вашого УНЗР ви можете отримати за заявою, особисто або законним представником, у будь якому підрозділі міграційної служби. У відповідності до чинного законодавства дана послуга надається до 3-х робочих днів.

Управління ДМС у Вінницькій області