Двох росіян притягнуто до адміністративної відповідальності

Двох росіян притягнуто до адміністративної відповідальності

Двох росіян притягнуто до адміністративної відповідальності

На території центрального ринку м. Умань співробітники сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Уманського районного відділу Управління ДМС України в Черкаській області виявили двох порушників міграційного законодавства. Ними виявилися громадяни Російської Федерації.

Під час перевірки документів осіб встановлено, що один іноземець документований посвідкою на постійне проживання, що не містить безконтактного електронного носія, проте при досягненні 25-річного віку не звернувся до Міграційної служби для обміну документа. Відносно нього складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

За проживання в Україні за недійсною посвідкою іноземець сплатить штраф у 2550 грн та муситиме у найкоротший термін звернутися до Управління ДМС України в Черкаській області для обміну посвідки на постійне проживання без безконтактного електронного носія у зв’язку із досягненням 25-річного віку на посвідку нового зразка (з безконтактним електронним носієм), що видається строком на 10 років.

Його 29-річному співвітчизнику доведеться не тільки понести адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 203 КУпАП та сплатити штраф у розмірі 2550 грн, а й примусово повернутися до країни походження.

Ще у березні 2019 року керівництвом ДМС України його посвідку визнано недійсною та такою, що підлягає вилученню та знищенню. Проте чоловік виїжджати з України протягом двох років не поспішав.

Зважаючи на обставини, що склалися 29-річний громадянин РФ зобов’язався самостійно залишити територію України до кінця березня 2021 року, аби згодом мати можливість повернутися до своєї сім’ї в Україні.

Управління ДМС у Черкаській області