Троє іноземних громадян мають покинути територію України до кінця березня

Троє іноземних громадян мають покинути територію України до кінця березня

Троє іноземних громадян мають покинути територію України до кінця березня

Як мовиться, перезимували, тож навесні гайда додому. Міграційна служба Івано-Франківської області цими днями зобов’язала покинути територію України щонайменше трьох іноземних громадян, які втратили законні підстави для перебування у нашій країні.

У межах своєї компетенції працівники відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області винесли постанову та склали протокол про притягнення до адміністративної відповідальності двох громадян Азербайджанської Республіки та  громадянина Республіки Судан. За порушення міграційного законодавства України 35-річний та 33-річний азербайджанці, а так само 28-річний суданець сплатили адміністративний штраф і підлягають примусовому поверненню у країни походження.

У ході проведення профілактичних заходів працівники міграційної служби кожного з цих осіб виявили в обласному центрі. Надалі було встановлено, що двоє громадян Азербайджану легально прибули в Україну у 2019 році, однак після закінчення дозволеного терміну перебування не виїхали за межі нашої країни. Тепер змушені це зробити у примусовому порядку.

Натомість громадянин південноафриканської країни свого часу прибув до Івано-Франківська здобувати вищу освіту в одному з вишів Прикарпаття, але 2 роки тому був відрахований за систематичне невідвідування занять. Слід зазначити, що потім цей іноземець звертався до української влади  із заявою про визнання його біженцем, однак отримав відмову у наданні такого статусу, в тому числі, за рішенням суду.

І насамкінець про таке. Не є таємницею, що певна частина громадян- іноземців, користуючись ситуацією, яка склалася внаслідок пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, свідомо не дотримується вимог чинного законодавства України та міжнародних угод і перебуває на території нашої країни незаконно. Працівники  міграційної служби  Івано-Франківщини ретельно виконують свою роботу, пов’язану із виявленням порушників міграційного законодавства і сподіваються на сприяння населення  у цих заходах. Будь-яку інформація, в тому числі на анонімних умовах, є предметом неупередженої перевірки щодо законності перебування іноземних громадян на території України.

Управління ДМС в Івано-Франківській області