Кобзар Тараса Шевченка очима Василя Семенюка

Кобзар Тараса Шевченка очима Василя Семенюка

Кобзар Тараса Шевченка очима Василя Семенюка

Працівники Міграційної служби Львівської області, відзначаючи творчість великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка, мали унікальну можливість першими оцінити Кобзар очима українського художника Василя Семенюка.

Цьогоріч, до відзначення 207 річниці від дня народження Тараса Шевченка. керівництво Міграційної служби Львівщини запросило гостя – доцента кафедри академічного живопису Львівської національної академії мистецтв, члена Національної спілки художників України, Заслуженого діяча мистецтв України, народного художника України Василя Семенюка.

Художник працює в галузі живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва та є автором численних живописних композицій як до власних творів,  так і за мотивами творів українських письменників та поетів.

Василь Іванович розповів цікаві, раніше невідомі факти, з життя Тараса Шевченка та представив Кобзар насичений циклом графічних робіт до «Кобзара», проілюстрований ним  в 2011 році. Саме працівникам  Міграційної служби Львівщини пощастило першими побачити Кобзар в оригінальному виконанні. Митець не ілюстрував прочитаного, а власним засобом виконав твори, на які його надихнула поезія Тараса Шевченка.

Його роботи однозначно вирізняються з-поміж інших. Чітко виражений зв’язок між поезією Кобзаря та інтерпретацією художника графіка не можливо не оцінити. Василь Іванович номінований на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі візуального мистецтва.

В процесі розповіді працівники міграційної служби мали можливість ознайомитись із циклом живописно-графічних творів художника «Мій Шевченко». Митець напрацював, властивий лише йому стиль, унікальною технікою, аналогів якої нема ні в Україні, ані у світі.

Високодуховні твори Василя Семенюка заставляють бачити світ по-новому.

За заході, молодша представниця капели бандуристок «Дзвіночок» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини Адріанка Заставна заспівала пісню «Зацвіла в долині червона калина», а співробітниця Міграційної служби Майя Бідун виконала Акафіст Пресвятій Богородиці з поеми Тараса Шевченка «Марія».

Головне управління ДМС у Львівській області