Підготовка до електронної реєстрації проживання

Підготовка до електронної реєстрації проживання

Підготовка до електронної реєстрації проживання

Сьогодні  керівники Головного управління ДМС України в Одеській області взяли участь у онлайн-нараді , де обговорили    забезпечення з 1 квітня 2021 року передачі інформації про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб в електронній формі органами реєстрації до відомчої інформаційної підсистеми Єдиного державного демографічного реєстру, розпорядником якого є Державна міграційна служба України .

Даний захід було проведено за ініціативою Одеського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», також в заході взяли участь заступник директора Департамента з питань реєстрації, паспортизації та реєстрації ДМС України Олена Палієнко та представник ДП «Документ» Василь Буржинський.

Під час наради учасники обговорили особливості документообігу в новій електронній інформаційній підсистемі відповідно до вимог Порядку організації електронної інформаційної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів. Також було обговорено  правила реєстрації місця проживання і передачі електронної інформації про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб з реєстрів територіальних громад до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР). Були надані відповіді на актуальні питання органів реєстрації.

Окрему увагу приділено нормам постанови КМУ № 207 від 02.03.2016 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» зі змінами від 28.12.2020.

Головне управління ДМС в Одеській області