Бюджети територіальних громад Івано-Франківської області торік отримали майже 32 мільйони гривень…

Бюджети територіальних громад Івано-Франківської області торік отримали майже 32 мільйони гривень від діяльності міграційної служби

Бюджети територіальних громад Івано-Франківської області торік отримали майже 32 мільйони гривень від діяльності міграційної служби

У перший місяць кожного наступного року щоразу маємо можливість проаналізувати чи надати людям певну пізнавальну інформацію про рік, що минув. Сьогодні виокремимо 4 позиції, які певним чином характеризують напрями роботи міграційної служби Івано-Франківської області. Сподіваємося, що вам буде цікаво дізнатися про наступне.

Протидія нелегальній міграції. Упродовж року, що минув, міграційники Прикарпаття спільно з правоохоронними органами виявили 184 неврегульованих мігрантів. Порушники міграційного законодавства  сплатили штрафів на користь держави загальною сумою майже 700 тисяч гривень.      

Економічний ефект діяльності. У 2021 році на рахунки державного бюджету за продукцію та документи, що видаються при наданні адміністративних послуг міграційною службою Прикарпаття, надійшли кошти загальною сумою понад 50,6 мільйона  гривень.

Водночас за місцем надання адміністративних послуг бюджети територіальних громад Івано-Франківщини  поповнилися коштами загальною сумою майже 32 мільйони гривень.

Оформлення біометричних паспортів. Упродовж минулого року у підрозділах міграційної служби мешканцям та гостям Івано-Франківської області було вручено  майже 138 тисяч біометричних паспортних документів. Зокрема, громадяни скористалися можливістю та оформили понад 76 тисяч закордонних паспортів і майже 62 тисячі паспортів громадянина України у виляді ID-картки.

Цікавинки про іноземних студентів. У 3 вишах Івано-Франківська (найбільше – у Івано-Франківському національному медичному університеті) навчаються 1723 студенти з 48 країн світу. Понад половину іноземної студентської братії становлять громадяни Індії (943), чисельними є студентські громади з Нігерії (149 громадян), Польщі (135 громадян), Гани (65 громадян), Єгипту (51громадянин).

Натомість молоді люди з європейських країн наразі не виявляють бажання здобувати вищу освіту в івано-франківських вишах. Але перші «ластівки» є – по одному студенту представлені Іспанія, Нідерланди, Франція, Німеччина, Швейцарія, а також навчаються один студент з Канади і 4 – зі США.  Трохи екзотики: саме в Івано-Франківську зараз здобувають вищу освіту 20 громадян Мальдівської Республіки. Усі студенти документовані біометричними посвідками на тимчасове проживання в Україні.

Управління ДМС в Івано-Франківській області