У Кропивницькому намітили пріоритети у роботі на рік

У Кропивницькому намітили пріоритети у роботі на рік

У Кропивницькому намітили пріоритети у роботі на рік

В Управлінні ДМС у Кіровоградській області проходять відеонаради зі структурними та територіальними підрозділами. В онлайн форматі обговорили перші результати 2021 року та намітили пріоритетні напрямки роботи.

На початку наради начальник УДМС Володимир Гончаренко окреслив пріоритетні напрямки роботи Державної міграційної служби та Управління зокрема на 2021 рік, затверджені Міністром внутрішніх справ.

Щодо підведення підсумків рік розпочато з позитивною динамікою у сфері надання адміністративних послуг. Так у лютому відзначено зростання кількості звернень громадян з оформлення біометричних документів на 22% у порівнянні з січнем.

До завершення підходить і процес приєднання об'єднаних територіальних громад до сервісу "Реєстр територіальних громад", що на сайті Державної міграційної служби. Наразі це одне з пріоритетних завдань для міграційників, оскільки вже з 1 квітня передача інформації про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб буде здійснюватись в електронній формі органами реєстрації до відомчої інформаційної системи ДМС для її подальшої передачі до Єдиного державного демографічного реєстру.

Розглянули також питання активізації роботи територіальних підрозділів з напрямку організації протидії неврегульованій міграції. Також серед питань роботи з іноземцями до відома було доведено встановлену квоту імміграції на 2021 рік для Кіровоградської області та зміни в порядку надання дозволу на імміграцію іноземцям.

Управління ДМС у Кіровоградській області