На крок ближче до онлайн взаємодії між територіальними громадами та Міграційною службою

На крок ближче до онлайн взаємодії між територіальними громадами та Міграційною службою

На крок ближче до онлайн взаємодії між територіальними громадами та Міграційною службою

Наразі активно триває процес переходу в електронний формат взаємодії реєстрів територіальних громад з демографічним реєстром.

Отож, з 1 квітня передача інформації про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб здійснюватиметься в електронній формі органами реєстрації до відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби для її подальшої передачі до Єдиного державного демографічного реєстру.

Нині головне завдання для Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області - проконтролювати приєднання об'єднаних територіальних громад до публічного сервісу "Реєстр територіальних громад" на офіційному сайті ДМС, оскільки Міграційна служба виконує контролюючі функції дотримання органами реєстрації ОТГ вимог законодавства з питань реєстрації місця проживання. Із 49 об'єднаних територіальних громад Кіровоградщини 43 мають доступ до відповідного сервісу на платформі ДМС.

Ще одним важливим етапом переходу до електронної взаємодії є ознайомлення з роботою у новому програмному забезпеченні. Вчора в Управлінні ДМС пройшло відповідне навчання для міграційників та реєстраторів ОТГ із залученням районних підрозділів в онлайн форматі. Представник Державного підприємства «Документ» Василь Буржинський роз’яснив як практично здійснюватиметься обмін актуальною інформацією про місце реєстрації або зняття з реєстрації у новому реєстрі на порталі ДМС.

Впровадження таких новацій ліквідує паперовий обмін відомостями про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання між відомствами, а в електронному форматі він стане більш оперативним. При зверненні до державних органів громадянам для отримання послуг не потрібно буде надавати додаткові довідки. 

Управління ДМС у Кіровоградській області