Тема е-декларування залишається актуальною

Тема е-декларування залишається актуальною

Тема е-декларування залишається актуальною

З початку року онлайн-навчання та консультації щодо декларування  доходів та майна осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в УДМС у Кіровоградській області не втрачали своєї актуальності.

Чергова онлайн зустріч спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції Олени Сьоміної з керівниками територіальних підрозділів УДМС була присвячена е-декларуванню. Розглянули найбільш поширені питання щодо заповнення декларацій та фінансового контролю, а також типові помилки, на які в публікаціях на своєму порталі вказує Національне агентство з питань запобігання корупції.

Уповноважена з питань запобігання та виявлення корупції  нагадала про необхідність проконтролювати подання декларацій особами, які перебувають у відпустках по догляду за дітьми та звільненими із займаних посад.

Також були обговорені останні зміни антикорупційного законодавства та наголошено на кримінальній та адміністративній відповідальності за вчинення корупційних та пов'язаних з корупцією правопорушень.

Нагадаємо, що щорічна кампанія декларування доходів та майна добігає до свого завершення 31 березня.

Управління ДМС у Кіровоградській області