Для реєстрації на ЗНО та вступу до вишів учням варто завчасно потурбуватися про оформлення ID-картки

Для реєстрації на ЗНО та вступу до вишів учням варто завчасно потурбуватися про оформлення ID-картки

Для реєстрації на ЗНО та вступу до вишів учням варто завчасно потурбуватися про оформлення ID-картки

Управління Державної міграційної служби України в Миколаївській області нагадує, що школярі, яким виповнилося 14 років, мають своєчасно звернутися для оформлення ID-картки.

Так, зараз паспорт вперше оформлюється після досягнення особою 14-річного віку. Для таких громадян ця адмінпослуга є безкоштовною.

Для отримання ID-картки потрібно по досягненню учнем 14 років, звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання, але в умовах адаптивного карантину, якій визвано гострою респіраторною хворобою COVID-19 можна звертатись до будь-якого підрозділу міграційної служби ;

Докладну інформацію про процедуру оформлення ID-картки дивіться за цим посиланням.

Для школярів своєчасне оформлення паспорта є необхідним, адже його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання.

Усі громадяни України подають для реєстрації на ЗНО виключно паспорт. Цей же документ пред’являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування.

Окрім цього, питання своєчасного отримання паспорта є актуальним для тих школярів, які 2021 року планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу.

Зокрема, під час подання заяви на вступ необхідно пред’явити оригінал документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, і подати його копію. Одним з таких документів є паспорт громадянина України. Водночас свідоцтво про народження не є документом, що посвідчує особу.

Тому майбутнім вступникам варто заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта громадянина України.

Територіальні підрозділі УДМС України в Миколаївській області очікують юнаків для отримання першого у житті та такого важливого документа як Паспорт громадянина України!

Управління ДМС у Миколаївській області