УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники провели навчання з адміністраторами черкаського ЦНАП

Міграційники провели навчання з адміністраторами черкаського ЦНАП

Міграційники провели навчання з адміністраторами черкаського ЦНАП

В Управлінні ДМС у Черкаській області провели навчання для адміністраторів ЦНАП м. Черкаси по напряму оформлення біометричних документів для громадян України.

Ключовими моментами обговорення стало питання організації роботи, враховуючи прийняті Урядом зміни до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 289 (оформлення документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України) і від 25 березня 2015 р. № 302 (оформлення паспорта громадянина України).

Також обговорено ряд питань щодо нововведень у міграційній сфері, імпламентації до європейських законодавчих норм у національну нормативно-правову базу.

Нагадаємо, що черкаський ЦНАП має необхідне обладнання для оформлення та видачі ІD-карток/паспортів громадян України для виїзду за кордон засобами Єдиного державного демографічного реєстру. Із 02 травня 2019 року черкасці мали змогу отримати послуги з оформлення біометричних документів у місцевому ЦНАП. Проте майже рік, як надання цих адміністративних послуг призупинили. Зазначають, що невдовзі відновлять прийом громадян, охочих оформити ІD-картку чи закордонний паспорт. Нині ж отримати ці послуги можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби.

Управління ДМС у Черкаській області