УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Нацгвардійці та міграційники домовилися про співпрацю при виявленні іноземців-порушників

Нацгвардійці та міграційники домовилися про співпрацю при виявленні іноземців-порушників

Нацгвардійці та міграційники домовилися про співпрацю при виявленні іноземців-порушників

До забезпечення публічної безпеки лучан постійно залучаються військовослужбовці Національної гвардії України. Під час патрулювання гвардійці екіпіруються  та озброюються відповідно до Закону України «Про Національну гвардію України» – спецзасобами та штатною зброєю. Окрім цього, військовослужбовці мають при собі планшетні пристрої, підключені до інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України», що дає можливість в режимі «онлайн» слідкувати за оперативною обстановкою в обласному центрі. 

Луцьк, прикордонне місто і тут часто можна зустріти "заблукавших" на шляху до кордону  з ЄС іноземців, котрі порушують громадській порядок. Працівники міграційної служби області наочно показали гвардійцям як виглядають документи котрі їм зобов’язаний пред’явити іноземець при перевірці, та як виявити підробку.

Міграційники розповіли військовим про правову основу своєї діяльності та основні напрями протидії нелегальній міграції. Роз’яснили порядок здійснення міграційного контролю в Україні, навели приклади з практичної діяльності попередження та виявлення окремих правопорушень іноземцями.

Учасники заходу обговорили питання щодо обміну інформацією у разі виявлення порушень іноземцями чинного міграційногозаконодавства. Співробітники міграційної служби вичерпно відповіли на всі запитання нацгвардійців. Адже саме поєднання теоретичної та практичної складової освітнього процесу є запорукою якісної підготовки та проведення майбутніх міжвідомчих операцій.

Управління ДМС у Волинській області