На брифінгу в міграційній службі Івано-Франківщини проінформували про заходи з запобігання нелегальній…

На брифінгу в міграційній службі Івано-Франківщини проінформували про заходи з запобігання нелегальній міграції

На брифінгу в міграційній службі Івано-Франківщини проінформували про заходи з запобігання нелегальній міграції

Про заходи з протидії нелегальній міграції йшлося на тематичному брифінгу для регіональних електронних ЗМІ в Управлінні Державної міграційної служби в Івано-Франківській області. З ситуацією на Прикарпатті у цій сфері журналістів знайомили перший заступник начальника УДМС в області Андрій Якуб’як і керівник відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС Вадим Думенко.

Представники відомства розповіли про те, яким чином виявляють порушників міграційного законодавства, притягують їх до адміністративної відповідальності, а також проводять у межах своєї компетенції подальшу роботу щодо повернення іноземних громадян-порушників у країни походження.

Слід відзначити, що ця робота є постійною, адже міграція громадян з інших країн в Україну навіть попри карантинні обмеження не припинялася. У цьому плані міграційників насамперед цікавить питання законності перебування іноземців в Україні.

 Перший заступник начальника УДМС в області Андрій Якуб’як звернувся до журналістів з проханням до населення надавати інформацію стосовно  того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям на території Івано-Франківщини і запевнив, що кожна інформація від громадян є і буде предметом неупередженої і повної перевірки працівників міграційної служби. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області

 З початку цього року в Івано-Франківській області задокументовано понад півсотні порушень правил перебування іноземців в Україні. Внаслідок проведення цілеспрямованих заходів виявлено 19 нелегальних мігрантів.

Управління ДМС в Івано-Франківській області