На Хмельниччині проведено навчальний семінар на тему: «Практичне застосування вимог законодавства…

На Хмельниччині проведено навчальний семінар на тему: «Практичне застосування вимог законодавства з питань громадянства України».

На Хмельниччині проведено навчальний семінар на тему: «Практичне застосування вимог законодавства з питань громадянства України».

Днями в Управлінні ДМС України в Хмельницькій області відбувся  навчальний семінар для працівників служби  з метою роз’яснення питань,  пов’язаних з процедурою набуття та припинення громадянства України.

 Завідувач сектору з питань громадянства відділу паспортизації, реєстрації та еміграції Ірина Школьняк у своєму виступі детально зупинилася  на основних вимогах законодавства щодо порядку оформлення матеріалів справ з питань громадянства.

В продовженні зустрічі Ірина Школьняк зазначила, що протягом 2020 року Управлінням ДМС України в Хмельницькій області прийнято 340 рішень про оформлення набуття громадянства України, з яких:

269 – набуття громадянства України за народженням;

63 – набуття громадянства України за територіальним походженням;

5 – набуття громадянства України у зв'язку із встановленням опіки чи піклування;

1 – набуття громадянства України у зв'язку з перебуванням у громадянстві України батьків чи одного з них;

2 – встановлення належності до громадянства України.

По завершенні заходу учасниками обговорено чималу низку питань стосовно даної тематики та домовлено про проведення подальших онлайн-навчань з метою надання фахової консультативної та практичної допомоги працівникам на місцях по кожному окремому напрямку діяльності служби.

Управління ДМС у Хмельницькій області