На Харківщині документовано жінку, яка протягом багатьох років намагалася отримати паспорт громадянина…

На Харківщині документовано жінку, яка протягом багатьох років намагалася отримати паспорт громадянина України

На Харківщині документовано жінку, яка протягом багатьох років намагалася отримати паспорт громадянина України

Працівники міграційної служби Куп`янського районного відділу Головного управління ДМС України в Харківській області у співпраці з Харківським офісом благодійного фонду «Право на захист» надали допомогу пані Лідії, яка протягом багатьох років намагалася отримати паспорт громадянина України.

Лідія народилася у ромській родині на території Казахської РСР. З 70-х років проживає у Куп`янському районі Харківської області, але документального підтвердження цьому не було, що робило неможливим доведення належності до громадянства України та отримання паспорта. Тому у 2019 році жінка звернулася за допомогою до Харківського офісу благодійного фонду «Право на захист», де їй була надана правова допомога. Своєю чергою, Міграційною службою було встановлено особу Лідії, але встановити належність до громадянства будь-якої держави не вдалося.

У судовому порядку було встановлено факт проживання пані Лідії на території України станом на 24 серпня 1991 року, а після проведення процедури встановлення особи та отримання всіх необхідних документів, Лідія була документована паспортом громадянина України у формі ID-картки.

«Я щаслива – я маю паспорт громадянина України! А з паспортом я зможу офіційно працювати, зареєструвати місце свого проживання та уникнути проблем із документуванням своєї доньки у майбутньому» – тримаючи омріяний паспорт говорить Лідія.

Головне управління ДМС у Харківській області