Гощанські міграційники допомагають безпритульним у відновленні паспортних документів

Гощанські міграційники допомагають безпритульним у відновленні паспортних документів

Гощанські міграційники допомагають безпритульним  у відновленні паспортних документів

Сьогодні міграційники Гощанського районного сектору Управління ДМС в Рівненській області  спільно з журналістами регіонального Суспільного мовника завітали до благодійної організації «Руфь», що в селі Пустомити Гощанського району.

Християнський Центр понад 2 роки опікується безхатченками та займається їх реабілітацією. Близько 14 осіб Центру, перебуваючи у складних життєвих обставинах, втратили свої паспорти. Деякі з них не мають до кого звернутися, в тому числі і для встановлення особи, оскільки довгий час не підтримують родинних стосунків.

За допомогою у документуванні людей паспортами громадян України керівник організації Ігор Головчак звернувся до місцевого Гощанського територіального підрозділу міграційної служби. Завідувач сектору Микола Герасимчук взявся за пошукову роботу для встановлення даних осіб, які втратили документи. З виготовленими документи, бездомні та безпритульні громадяни зможуть поліпшити своє становище та звернутися за допомогою до соціальних і медичних служб, отримати перспективу соціальної інтеграції.

В результаті спільної роботи 4 громадян вже очікують свої паспортні документи. Інформація, яку про себе повідомила решта – перевіряється, то ж попереду ще чимало роботи.

Привернути увагу загалу до непростих людських доль погодилося регіональне телерадіомовлення UA: Рівне. Спільні зусилля міграційників та небайдужих краян допоможуть відновити документи бездомним та вирішити проблему їх паспортизації.

Управління ДМС у Рівненській області