Трьох порушників міграційного законодавства виявили в Умані

Трьох порушників міграційного законодавства виявили в Умані

Трьох порушників міграційного законодавства виявили в Умані

Неврегульованого мігранта, 29-річного громадянина Нігерії, виявили співробітники сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Уманського районного відділу Управління ДМС України в Черкаській області під час профілактичних відпрацювань з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері на території міста Умань.

Іноземець прибув в Україну ще на початку 2015 року. Здобував освіту в одному із закладів вищої освіти на західній Україні, а коли строк дії посвідки на тимчасове проживання в Україні закінчився, повертатися в Нігерію не було ані фінансової можливості, ані бажання. Відтоді мігрував Україною, усвідомлюючи свій статус нелегального мігранта. В Умань приїхав провідати співвітчизника, де й потрапив у поле зору міграційників.

За порушення міграційного законодавства на 29-річного громадянина Нігерії складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 КУпАП, накладено штраф у розмірі 3400 грн та прийнято рішення про примусове повернення до країни походження. Покинути територію України нігерієць зобов’язався до 30 квітня 2021 року.

Ще двох порушників міграційного законодавства виявили на центральному ринку м. Умань. Обидва – громадяни Республіки Молдова.

Як виявилося, один іноземець проживає в Україні за недійсною посвідкою на постійне проживання, адже при досягненні 25-річного віку не звернувся до Міграційної служби для обміну документа. Йому доведеться понести адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 203 КУпАП, сплатити штраф у розмірі 2550 грн та якнайшвидше звернутися до Управління ДМС України в Черкаській області для обміну посвідки на постійне проживання без безконтактного електронного носія у зв’язку із досягненням 25-річного віку на посвідку нового зразка.

А от іншому громадянину Молдови, окрім притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП, сплати штрафу у розмірі 2550 грн, доведеться примусово повернутися на батьківщину. Іноземець не покинув територію України після закінчення дозволеного строку перебування. Самостійно виїхати з України він муситиме до кінця квітня 2021 року. Проте невдовзі планує повернутися в Україну, адже тут проживають його дружина та дочка.

Управління ДМС у Черкаській області